Vanaf nu gaan jij en ik samen op weg

A

Merk jij dat gedachten en gevoelens jou in de weg zitten?

Pieker je urenlang en voel je je verdrietig en wil je hier vanaf?

A

Merk je dat deze gedachten en gevoelens blijven of steeds terugkomen?

Merk jij dat je hier vermoeid van raakt en daardoor negatiever wordt?

A

Heeft dit invloed op jou en jouw omgeving?

Merk jij dat jouw humeur en vermoeidheid invloed hebben op jou en jouw omgeving waardoor het minder gezellig wordt?

Wat brengt psychosociale therapie jou?

A

Je krijgt inzicht in jouw (onbewuste-) patronen.

A

Je ontdekt welke normen en waarden jij belangrijk vindt om na te leven

A

Je krijgt inzicht in belemmerende overtuigingen die een rol in jouw leven spelen en jou (met regelmaat) in de weg staan .

A

Jouw manier van denken verandert waardoor  jouw gevoelens en gedrag veranderen en jij vervolgens zelf de regie (weer) ervaart

A

Je kunt beter omgaan met pijnlijke en/of ingrijpende gebeurtenissen uit het verleden.

A

Je groeit als mens en jouw persoonlijke groei heeft invloed op de wisselwerking tussen jou en de mensen in jouw omgeving

Inzicht krijgen in jezelf is een grote stap naar persoonlijke groei. Het is mijn missie om samen met jou op onderzoek uit te gaan naar jouw onbewuste (denk-) patronen

Je hoeft niet alleen op onderzoek te gaan

Hoi mijn naam is Wendy.

Jarenlang heb ik in functies met direct klantcontact gewerkt en adviezen over producten en diensten gegeven.

Ik ben geïnteresseerd in wat een mens beweegt en waarom een mens doet wat hij doet en wilde mij hierin verdiepen. Gedurende mijn opleiding als psychosociaal therapeut heb ik hierover veel geleerd. Ik heb ook mezelf beter leren kennen en veel inzichten over mijn eigen (onbewuste-) patronen gekregen.

Met respect en oprechte aandacht wil ik samen op weg om jou te laten ontdekken hoe deze patronen bij jou werken en dat jij een vrije keuze hebt om jouw leven anders te gaan leven waardoor er ruimte komt voor persoonlijke groei.

Welke methodes en therapievormen zet ik in?

Transactionele Analyse (TA)

De Transactionele analyse is een communicatiemodel en persoonlijkheidsmodel. Dit model is helpend bij het vinden van antwoorden op jouw volgende vragen: Wie ben jij? Hoe verlopen jouw contacten met anderen? Hoe komt het dat jij bent wie jij bent?

Enneagram

Het Enneagram is een persoonlijkheidsmodel dat zich met bewust of onbewust gedrag bezighoudt. Het model deelt persoonlijkheden onder in negen verschillende types, die elk hun eigen sterktes en zwaktes kennen. Waarin zit het verschil tussen mensen? Dit is een vraag die door middel van dit model inzichtelijk gemaakt wordt.

Beeldcommunicatie

Communiceren met woorden kan lastig zijn en daarom kan het helpend zijn om te communiceren door middel van een beeld. Beelden kunnen je inzicht in jouw onbewuste handelen geven en helpend zijn om een probleem letterlijk in beeld te zien en tot een oplossing te komen. In sommige gesprekken gebruiken we Playmobil als communicatiemiddel.

Rationeel – Emotieve therapie (RET)

In deze vorm van therapie spelen het verstand en het gevoel een grote rol. Problemen kunnen draaglijk of opgelost worden door jouw manier van denken over deze problemen te veranderen. Het zijn niet de dingen zelf die jou bang kunnen maken maar de manier waarop je hier tegenaan kijkt.

Ontdekken wie jij bent, wat jij wil en kiezen hoe jij jouw leven vanaf nu inricht

Je vermindert jouw psychische moeilijkheden of heft deze op

Door samen in gesprek te gaan en te onderzoeken wat jou nu bezighoudt, ontdek jij wie je bent en wat jouw drijfveren zijn. Helpend hierbij zijn de methodes en therapievormen die we in onze gesprekken inzetten.

Met de inzichten die je krijgt ontdekken welke veranderingen voor jou nodig zijn

Als je ontdekt wat jouw drijfveren zijn ,kun je kiezen voor verandering. Jij neemt de verantwoordelijkheid over welke veranderingen dit zijn. Je hebt zelf de keuze om de regie in handen te nemen en hoe je dit vormgeeft.

Je neemt de regie over jouw leven terug

Je hebt de regie terug en je voelt een toename in jouw zelfvertrouwen en een afname van negatieve gevoelens en gedachten. Jouw verandering heeft invloed op jouw omgang met de omgeving waarin je leeft.

Wacht niet langer en gun je zelf inzicht en de vrijheid om te kiezen wat JIJ met je leven wil

Hoe mooi is het om zelf te kunnen kiezen hoe jij jouw leven wil leven vanaf het hier en nu!

Wil jij weer lekker in je vel zitten?

Laten we samen kijken hoe ik je hiermee kan helpen

Veelgestelde vragen door cliënten

Wat is het verschil tussen een psychosociaal therapeut en een psycholoog?

Een psychosociaal therapeut heeft een hogere beroepsopleiding van 4 jaar gevolgd. In deze therapie gaat het om het onderzoeken naar belemmerende patronen en blokkades bij een cliënt. Een psychosociaal therapeut stelt geen diagnoses maar de hulpvraag van de cliënt staat centraal in de gesprekken.

Een psycholoog heeft een wetenschappelijke universitaire studie psychologie van minimaal 4 jaar gevolgd. Een psycholoog kan een diagnose stellen. De DSM 5 is een classificatiesysteem die hierbij vaak wordt gebruikt. In de DSM 5 staan internationale afspraken over welke criteria van toepassing zijn op een bepaalde pychische stoornis. De criteria worden op wetenschappelijke inzichten gebasseerd. 

Kom ik voor een vergoeding in aanmerking vanuit mijn zorgverzekering?

Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt de gesprekken vanuit de aanvullende verzekering. Het is verstandig om voor onze gesprekken bij jouw zorgverzekeraar te informeren welk bedrag vergoedt wordt vanuit jouw verzekeringspolis en voor hoeveel gesprekken je een vergoeding ontvangt.

Heb ik een doorverwijzing van de huisarts nodig? Ik ben nog niet bij mijn huisarts geweest

Psychosociale therapie valt onder de complementaire zorg  (= aanvullende zorg). Een doorverwijzing van de huisarts is niet nodig maar ik raad je zeker aan je huisarts op de hoogte te stellen van het feit dat je in gesprek gaat met een psychosociaal therapeut.

Als je een psycholoog bezoekt, valt de hulp onder de basisverzekering en heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Daarnaast geldt het verplichte eigen risico van €385,-

 

Wat kan ik van de gesprekken verwachten als het behandelplan is opgesteld?

Als we na het intakegesprek een behandelplan met hierin een hulpvraag hebben opgesteld, gaan we aan doelen werken en hierbij maak ik gebruik van diverse methodes die helpend zijn om jou inzicht te krijgen in jouw doen, denken en handelen

Wat cliënten over mij vertellen

Wendy voelt feilloos aan hoe ze je op je gemak kan stellen en daardoor ontstaat er een goed vertrouwen. Ze is een hele fijne therapeut die daadwerkelijk luistert en snel bij de kern weet te komen. Door haar goede coaching, haar methoden en begeleiding ben ik tot inzichten gekomen die mij sterker en daadkrachtiger hebben gemaakt. Wendy gebruikt tools waar je weer naar terug kunt grijpen als je even dreigt terug te vallen in oude patronen. Mijn sessies met Wendy hebben mij veel nieuwe inzichten gebracht. Bedankt!

Janine, 45 jaar

Mijn ervaring is dat Wendy mij een vertrouwd gevoel geeft en dat ik alles bij haar kwijt kan in onze gesprekken. Ze is echt een luisterend oor en het lijkt ook wel alsof zij mij echt begrijpt en dat geeft mij een heel prettig gevoel. En met de juiste steuntjes in de rug, helpt ze mij voor zover ze kan. De gesprekken zijn echt heel persoonlijk en fijn. Ik ga ook eigenlijk altijd met een opgelucht gevoel naar huis na onze sessie!

Vrouw, 23 jaar

De afgelopen maanden ben ik een aantal keren bij Wendy geweest. Altijd erg prettig ervaren. Je kan vrijuit spreken en wordt niet veroordeeld. Het is een vertrouwd gevoel, wat zeker nodig is om jezelf bloot te kunnen geven. Ik heb bepaalde zaken gerealiseerd en ingezien, voor de hulp en aanwijzingen van Wendy

Vrouw, 27 jaar

Wil je je beter in je vel voelen en begrijpen waarom je doet wat je doet.

Ik loop graag met je mee om dit te ontdekken