Home » Overige » Angstgevoelens zijn alleen maar negatief..

Angstgevoelens zijn alleen maar negatief..

door | 24 sep, 2020 | Overige, Psychosociale therapie

Angstgevoelens zijn alleen maar negatief…

Angst wordt op verschillende manieren omschreven, beschreven en ervaren. Als je aan iemand op straat vraagt wat angst betekent, zullen de antwoorden divers zijn. Wat is jouw antwoord hierop?

Ieder mens krijgt in zijn leven te maken met situaties en veranderingen waar het gaat om het loslaten van
‘ iets’ wat veilig en bekend is. Dit begint al op het moment dat je geboren wordt en dat blijft een leven lang doorgaan.

Er kunnen verschillende vragen in jou opkomen als jij angstgevoelens hebt. Hoe moet ik mij nu gedragen? Kan ik de verantwoordelijkheden aan? Op deze vragen is niet één antwoord te vinden. Jij neemt jezelf mee en bent een uniek individu. Pak je het luchtig op en zie je het positief of kruip je in je schulp? Karakter en levensgeschiedenis spelen een rol in jouw omgang met angstgevoelens en de intensiteit die jij , als uniek individu, hier bij ervaart.

Angst kan jou ook wakker schudden uit een situatie waarin je onverwachts voor een keuze komt te staan die je niet zelf in de hand hebt. Zonder dat je erom vraagt, word je uit jouw comfort zone van veiligheid, zekerheid en geluk gehaald. Het is niet raar als je uit evenwicht gebracht bent. Angst kan ook constructief werken omdat het je tot nadenken zet in het hier en nu. Wat wil IK nu eigenlijk, waar liggen mijn behoeften binnen de mogelijkheden die ik heb?

Wat is jouw ervaring?

Over Wendy

Met aandacht, respect en een luisterend oor ga ik met jou in gesprek

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin